2017-04-27

Gamla tunneln monteras ner

Vädret var ok idag (26/4) för att börja montera ner den gamla tunneln.

Vädret i veckan har annars varit katastrof. Det har regnat, snöat, haglat, blåst och varit väldigt kallt för att vara i April.
Odlingsivern stannade av lite och det finns heller ingen plats kvar inomhus för mer odlingar.
Förra året hade jag redan vid samma tid byggt ett litet tält där tomaterna stod i växthuset. Dom tomaterna blev väldigt kraftiga och fina eftersom dom stått utomhus och fått avhärdas länge innan jag satt dom i pallkragar inne i växthuset.

I måndags så tömde jag tunneln på alla vintersådda växter förutom några som stod i pallkragarna.
Det som fick stå kvar var lite spenat, vintersallat och purjolök. Alla pallkragarna ska tas bort och innehållet får vi äta upp innan dess.
Allt övrigt flyttades till lilla växthuset som nu är proppfullt.

Växthuset är nu fullt av växter och prylar som flyttats från tunneln.


Alla remsor av takpapp som vi tidigare skruvat på pallkragarna (mot sniglar) togs bort, eftersom det i den nya tunneln ska bli två långa odlingssängar istället,  lyfte sen upp och bar ut dom.
Sidorna på odlingstunneln hade vi vikt in under pallkragarna när vi satte upp den, för att den inte skulle blåsa iväg. Där under fanns även några av jordankarna som var fastskruvade i stommen.
Kladdigt men vilken fin jord!!!

När allt inuti tunneln var borta tog vi av plasten. Såg att den på många ställen var trasig och dom har väl inte längre livslängd än en till två år. Men den har varit bra att ha och att få känna om man vill fortsätta med odling i tunnel.

Pallkragarna lyfts bort
 Vi monterade sen ner stommen, sorterade och märkte upp den. Plasten tänker vi slänga. Jag vill spara stommen om det en dag blir behov av en ytterligare tunnel. Då kan man enbart köpa växthusplast och bygga upp den igen.
Stommen var helt ok utan det minsta fel, bara skruvar och muttrar hade börjat rosta lite grann.

Bara två jordsträngar kvar.
Så här såg det ut från vår balkong  när jag kikade ut senare på kvällen. Lite sorgligt men va fint det blir när den nya kommer på plats.

Nu planerar J-O för fullt om hur grunden ska läggas dit så den kommer i våg och jag vet att han fixar det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar