2017-05-21

Rödbeta och majrova

Nu får det bära eller brista, men den här helgen har varit så fin och varm att jag nu testar att börja plantera ut lite växter som står i växthuset och väntar.

Det blev rödbeta och majrova som planterades ut i landet som vi förra året hade potatis i. Vi har nu byggt en ram runt så det är lättare att få jord och täckmaterial kvar och där ska även majs, tomater mm så småningom växa. Jag la en fiberduk över utifall det skulle bli kallare någon natt, men det ser ut som om våren nu fått fäste här i Mellansverige.

Chili, paprika, aubergine, gurka, majs och busktomater har den här veckan fått stå ute på balkongen på dagarna.
Vissa nätter har det varit riktigt varmt, runt 14 grader så då har dom fått stått kvar ute även på natten. Annars har jag flyttat in dom och det är inte så bökigt, eftersom dom står på skobrickor som jag använder mig av som underbevattningsbrickor.
Funkar riktigt bra och är betydligt billigare att köpa än sådana underbevattnings-brickor man köper på nätet eller i affär.
Gurka, squash och pumpa

Chili, tomat och aubergine

Majs och gurka på hyllan
 Alla små brätten med bredsådder har nu äntligen blivit omplanterade och alla växter har nu en egen kruka. Men det blir trångt så nu har jag fått hänga upp backarna för att få plats i växthuset.


Tagetes och andra sommarblommor

Sommarblommor och bondbönorna mm.




Här växer gul lök och schalottenlök
Har även vattnat en hel del och ett bra sätt att få veta hur mycket som kommit ner är att sätta vattenmätaren i landet. Då ser man exakt hur mycket vatten jorden fått. Annars är det omöjligt att veta och ofta stänger man av för tidigt. Sen håller täckodlingen kvar fukten i jorden och det är riktigt bra, eftersom man då inte behöver vattna lika ofta.

Gräset växer i alla fall otroligt fort utan att man behöver bry sig, så det blev igår dags att ladda batteriet till trimmern. Nu idag är allt slaget och det ser så fint ut när det är klart.

J-O fick även igång gräsuppsamlaren som vi köpte och som vi inte alls var nöjda med. Jag blev så besviken och såg åter en sommar med massor av tid som skulle gå åt till att kratta gräs för täckodlingen.
Men han svetsade ihop något i hjulen och sen fungerade den toppen. Samlade ihop två stora säckar gräsklipp bara efter att han testat om det fungerade. Hurra!!!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar