Jag var rädd att myrorna som byggt ett gigantiskt bo i pallkragen där mangolden växte, skulle ha förstört delar av sådden. Men vi bearbetade dom med vattenslangen för några dagar sen och J-O hällde på kanel, som vi läst skulle vara bra mot myror och inte en ända myra var kvar och all mangold var orörd...toppen!
Hade inte fungerat att skörda med massor av svartmyror som kröp överallt.
Det är två olika sorter jag odlat i år, Forthook Giant som är en storbladig sort och Chard Bright Lights som är lite mindre men har otroligt vackra och stjälkar i rött, orange, gult, vitt och grönt.
När jag ska förvälla så skär jag bort det mesta av stjälken och förväller sen bladen ca 5min i kokande saltat vatten.
Sen packar jag hacket i fryspåsar, 250 gram i varje. Det räcker bra till oss som endast är två vuxna, till en omelett eller lasagne och det blir kanske även över till matlådor, får man hoppas.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar