Vi äter tomater varje gång vi är ute i tunneln och på friland, men hinner inte äta allt som är moget.
Idag klippte jag bort alla blad på plantorna som växer i tunneln, bara för att energin från plantan ska riktas till att tomaterna ska mogna istället för att bladen ska växa.
Det ser ganska trist ut, men jag hoppas nu att så många tomater som möjligt hinner bli röda innan frosten och kylan kommer.
Panoramabild på odlingstunneln |
Min tanke blev som ni nog förstår....vad ska jag göra av alla dessa tomater????
En hel påse med tomater (vinflaskan är en ljusstake om någon undrar)...
|
Hon skrev tidigare ett blogginlägg om att man kunde göra en "snålröra". En blandning av tomat, squash och lök, se länk här. Den ska jag nu testa att göra...
Grönsaker förutom gurkan som ska bli "snålröra" |
Snålröran som står i ugnen. |
Sara....hon har alltid lösningar...man kan frysa tomater.
Så jag satt igång att hacka upp dom som var kvar i påsen och la 500gr i varje påse...det blev fyra stycken påsar (2kg).
Det blir perfekt att ha istället för krossade tomater i vinter i olika maträtter.
Har inget växthus... hur får jag mina tomater att mogna. Det är ju så kyligt utomhus
SvaraRaderaHej.
RaderaBer om ursäkt att jag inte svarat, men jag skulle till nästa år om jag som du inte hade ngt växthus bygga ramar med byggplast. Har du dina tomater mot en södervägg så kan du luta ramarna mot väggen och då blir det som ett lite drivhus.