I år när vår och sommar varit kallare än normalt blir allt försenat, som squashen t.ex.
Förra året var den redan ätbar i juli och vi grillade, rev och åt den i alla möjliga rätter. Men i år som sagt så har den inte börjat bli klar förrns nu. Då blir det lite panik, för man vill ju inte att det man odlar ska bli förstört och snart kommer väl första frostnatten och då vet jag att squash som innehåller så mycket vatten skulle duka under redan första natten.Jag sådde i år flera olika sorters squash, men det blev bara den runda som tog sig. Den traditionella avlånga fick ingen fart och la av. Synd för jag gillar den mest.
Men den runda har växt på bra i täckodlingen och jag läste på "Skillnadens trädgårds" blogg att man kunde riva och frysa in den. Toppen!!!!
Nu kan vi använda den i vinter i olika grytor, köttfärssås, lasagne mm det är bara fantasin som sätter gränser.
Mitt kök när jag är i mitt esse, rörigt med andra ord. |
Vill man odla samma sort nästa år, så är det smart att spara några kärnor som man kan torka och spara till våren.
Det blir en hel del vätska som dragits ut mha. saltet |
Lägger sen påsarna i en större påse och etiketten i den yttersta påsen, på så vis behövs det bara en etikett och den kommer heller inte att ramla av i frysen. På etiketten skriver jag också vikten på påsarna så det är lätt att plocka upp så mycket man behöver.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar