2019-04-05

Odlngstunnel NR och Chili o paprika omplantering nr 2

Mycket händer i vår trädgård just nu med ny odlingstunnel mm.

Vädret igår var så varmt så nu trodde man att nu är våren här.......jag som trodde att nu kan vi "kötta" på och  jobba på och bli klara med mycket idag......men ack vad vi bedrog oss...aprilväder!! Den bondepraktikan håller verkligen!

Jag körde hem i hopp om att du hoppa i arbetskläder och börja jobba med att fylla mittenlådan som J-O nu gjort klar med ensilage, löv och jord.

Men det snöade och var ett riktigt skitväder ute, kallt och blåsigt. Så jag bestämde mig för att plantera om chili och paprikaplantor i lite större krukor i stället
Dom såddes 16 december förra året och tar väldigt lång tid på sig att växa och komma igång.



Alla plantor hade riktigt fina rötter som hade börjat växa ut ur de små krukorna, så det var verkligen på tiden att dom fick lite större plats.
Dom har stått länge i sina små krukor (7x7 cm)... men hållit modet uppe och växt på bra.



Nu har alla chili och paprika fått ny kruka (9x9  cm) och jord + näringsrik underbevattning (lakvatten från bokachi) , så nu får dom växa ett tag till.
Nästa omplantering blir nog i juni när det är dags att plantera ut dom på den befintliga västplatsen, men då får alla frostnätter vara över.
Några får nog växa i den nya odlingstunneln (om den hinner bli klar) och andra i stora hinkar (10 l) som förra året. Vi får se....




 Här en liten extrabild hur det ser ut i odlingshyllan just nu...massor med små sommarblommor trängs här som petunia mfl.och gurka också (som kanske var en miss att så för tidigt....men vi får se)




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar